Aanbod

 

Over mij

 

Informatie

 

Contact

rekindle

relatietherapie
 


THERAPIE VOOR HOLIBI'S

therapie voor holibi's

Zoals u eerder kon lezen zijn er uiteraard tal van redenen waarom u zou kiezen voor relatietherapie. Mogelijks zitten jullie vast in een verwijtend patroon, ervaren jullie een afstand en verlangen jullie weer naar de verbondenheid en de veilige vertrouwdheid van weleer. Misschien bent u of uw partner jaloers, ervaart één van jullie moeilijkheden om zich te binden of wilt u graag meer uit uw relatie halen.

De destructieve patronen die spelen in jullie relaties zijn meestal gelijkaardig aan die binnen heterorelaties, de geaardheid eigenlijk dus bijkomstig.  Toch zijn er specifieke issues, voornamelijk tussen de mannelijke en vrouwelijke koppels. Zo wordt er bijvoorbeeld in homoseksuele relaties opvallend meer gekozen om niet de seksuele exclusiviteit als norm te hanteren maar om te streven naar een emotionele en relationele constante. 

Een heel sterke partnerbinding is dan weer kenmerkend voor een aantal vrouwelijke koppels. Een kinderwens en seksualiteit zijn vaak thema’s die terugkomen. Voor u kan seksualiteit van ondergeschikt belang zijn, terwijl het voor andere paren een breekpunt betekent voor de relatie. Heel vaak is seksualiteit echter binnen een langdurige vrouwelijke relatie een grote afwezige factor en vormt dit voor (g)een van beiden een probleem.  

Het is tenslotte belangrijk te weten dat openminded ‘mijn zijn’ is, oordeelloosheid mijn kracht. Pasklare antwoorden en oplossingen zijn er nooit, maar ik ga graag met jullie samen op pad om te kijken waarin jullie vastlopen zodat er gewerkt kan worden aan herstel van verbinding.

back

 
rekindle